Třené linecké - Cukroví
Suroviny:
275g Hery
1,5 - 2 vejce
100g cukru moučka
25g vody
360g mouky hl.
mužeme přidat vanilk. cukr a citr kůru jako do obyčejného lineckého
Postup:
V plechové misce nebo hrnci šleháme máslo s cukrem nad parou do hladké krémovité konzistence poté zašleháme vejce (vejce by neměla být studená - pokojová teplota ideál), dále zašleháme vodu sundáme s páry a nakonec zašleháme mouku krátce a účině (nesmí se to s moukou šlehat dlouho). Hotové těsto plníme do cukrářského sášku a na plech řezanou trubičkou stříkáme různé tvary tyčinky nebo takové bucky jako kytičky, dodržujeme velikost aby byli všechny stejně velké. Pečeme dozlatova, vychladlé slepujeme vždy dva k sobě. Zdobíme rozpuštěnou čokoládou. (mášíme nebo jen pocákáme).
Dobrou chuť
Beruška :-)