Dortový korpus
Suroviny:
1 Vejce
30g cukr krupice
35g Mouka polohrubá
Kypřící prášek
Postup:
Šleháme vejce s cukrem do tuhé pěny (zkouška tuhosti-udělám rýhu prstem měla by se zlehka zalévat zpět). Postupně ručně zamíchávám mouku s kypřícím práškem toho jen trochu podle množství těsta. Základní recepturu přepočítávám podle počtu vajec. Na klasický dortový korpus cca 6 vajec. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Rada pokud formu vymazaváme a vysypáváme poznáme hotový korpus když se nám začne odlepovat od krajů.
Dobrou chuť
Beruška :-)
Komentáře
Přehled komentářů
takže jestli to chápu dobře takže vše krát 6? zdalo se mi mouky docela dost:-( nikdy jsem dort nepekla a chci to zkusit děkuji za radu :-)
:-( ?
(katka, 31. 8. 2012 22:05)